Daca decideti si construiti, alegeti tehnologia corespunzatoare. - Leximpex

Daca decideti si construiti, alegeti tehnologia corespunzatoare.

21.06.2011
Aţi decis să începeţi lucrările de construcţie. Se pune întrebarea din ce să construiţi? Cu ce să începeţi? Ce material de construcţie să alegeţi? Din cele mai vechi timpuri ştim că lemnul, piatra, cărămidă sunt materialule tradiţionale de construcţie.
Oamenii consideră că dacă casa din lemn respiră, atunci din cărămidă este mult mai rezistentă şi mai durabilă. Acordând o atenţie corespunzătoare proprietăţilor materialelor de construcţii pentru a soluţiona o problemă, uităm de multe ori despre altele. De exemplu, lemnul tratat cu antiseptic nu mai respiră, deoarece microporii ţesutului lemnos sunt înfundaţi, acesta arde, îmbătrâneşte şi este expus afectării de către rozătoare. Cărămida este rezistentă, dar zidul construit din aceasta este greu, şi, uneori, începe să crape de la propria sa greutate. Pe lângă aceasta, greutatea semnificativă determină creşterea fundamentului, cărămida de asemenea are proprietăţi bune de izolare termică.

Ce este necesar pentru ca locuinţa să fie durabilă şi călduroasă? Dacă construiţi pereţi groşi, atunci fundamentul trebui să fie masiv, acest lucru conduce la o creştere a costurilor materialelor de construcţii şi a forţei de muncă pentru construcţie şi montare. Iar izolarea suplimentară şi încălzirea în viitor în timpul exploatării casei, din contul tarifelor mereu  în creştere la resurse energie, de asemenea, generează cheltuieli financiare considerabile, pe care nu toţi le iau în calcul. Astfel, există vreo construcţie care să fie durabilă, călduroasă şi ieftină?

Actualmente betonul armat îndeplineşte cerinţele mai multor clienţi, deoarece monolitul rezistă la sarcini mult mai mari decât cărămida.

Ascundem acest perete monolitic în cofraj nedemontabil din polistiren expandat. Din exterior peretele este protejat de congelare şi alte efecte adverse, din interior peretele este protejat de încălzire. Deci, nu veţi suporta cheltui pentru încălzirea pereţilor - Veţi încălzi doar aerul în casă! Costurile pentru încălzire a locuinţei sunt minime!

Deoarece monolitul este mult mai rezistent, peretele din beton armat poate fi nu atât de masiv ca în cazul cărămizii, astfel se poate de economisit mijloace pentru fundament. Cofrajul nedemontabil rămâne şi acţionează ca termoizolant, şi, prin urmare, nu veţi avea nevoie să asiguraţi termoizolare suplimentară. Pereţii au o suprafaţă netedă, astfel economisiţi pe materiale de finisare, deoarece pentru aliniere nu sunt necesare costuri suplimentare. Şi transportul este mai puţin necesar, deoarece blocurile pentru construcţia casei pot fi aduse cu o maşină şi nu cu câteva, dacă clădirea ar fi fost construită din cărămidă.