Acoperis din bitum - Leximpex

Acoperis din bitum

Acoperiş din bitum în Moldova


Şindrilă bituminoasă - destinaţie şi stil

Şindrilă bituminoasă este un material de acoperire verificat, disponibil în mai multe stiluri, forme şi culori. Ţigla bituminoasă a fost inventată în anul 1863. Astăzi, după popularitate în lume, materialele de acoperire din ţiglă bituminoasă ocupă un loc sigur după ţigla ceramică. Dar anual, datorită avantajelor sale, care vor fi prezentate mai jos, diferenţa dintre ele este în scădere rapidă. Tipurile arhitecturale ale şindrilei, cum ar fi laminatele, câştigă tot mai multă popularitate. Şindrila bituminoasă se potriveşte pentru majoritatea tipurilor de clădiri. De fapt, estimările industriale arată că aproximativ 80% din toate acoperişurile clădirilor din Canada şi SUA sunt acoperite cu şindrilă bituminoasă. Şindrila montată corect nu doar că va îndepărta în mod eficient apa de pe acoperiş, dar, de asemenea, va spori frumuseţea, caracterul şi valoarea casei Dvs. Şi, în sfârşit, şindrila bituminoasă are o garanţie de la 20 de ani până pe viaţă.

Producerea materialelor de acoperire din bitum

Materialele de acoperire bituminoase sunt fabricate într-un ciclu continuu cu utilizarea fetrului organic sau a fibrei de sticlă ca materiale de bază, pe care sunt suprapuse alte componente. Fetrul organic sau baza din fibră de sticlă este saturată şi acoperită cu un strat de bitum fierbinte, iar suprafaţa superioară este acoperită cu un strat de granule ceramice colorate rezistente contra razele ultraviolete.

Avantajele ţiglei bituminoasă:

 

 • Preţ accesibil: comparativ cu alte produse de acoperire, materialele bituminoase sunt destul de ieftine.
 • Economia: cantităţi mici de deşeuri, în special de pe acoperişuri complexe.
 • Linişte şi încredere: şindrila bituminoasă este utilizată de mai mult de 100 de ani. Aceasta a fost testată în condiţii climatice dificile.
 • Este absolut silenţios în timpul precipitaţiilor (ploaie, grindină etc.)
 • Şindrila bituminoasă în sine este un termo- şi fonoizolant excelent
 • Şindrila bituminoasă nu rugineşte, nu putrezeşte şi este absolut rezistentă contra agenţilor biologici, cum ar fi ciuperci, muşchi, licheni, precum şi acizi chimici.
 • Este absolut impermeabilă şi nu absoarbe umezeala
 • Fiind dielectrică, nu condensează sarcinile energiei electrice atmosferice, nu produce scântei, nu are risc sporit de trăsnet (nu necesită dispozitiv de paratrăsnet).
 • Nu arde şi nu necesită vopsire suplimentară în decursul exploatării.
 • Nu aveţi nevoie de un dispozitiv suplimentar pentru ar preveni avalanşa de zăpadă.
 • Menţine atât temperaturi foarte înalte, cât şi foarte mici, precum şi suportă schimbări bruşte de temperatură (datorită structurii speciale stratificate).
 • Rezistă contra rafalelor puternice de vânt.
 • Masa uşoară a şindrilei bituminoase comparativ cu ţigla de argilă exclude necesitatea de a consolida structura portantă a acoperişului, clădirii şi fundamentului, precum şi permite reducerea costurilor de transport şi de deplasare verticală.
 • Utilitate: există o varietate mare de şindrilă bituminoasă după dimensiuni, stil şi culoare, care se potrivesc pentru utilizare în majoritatea caselor.
 • Garanţie: placa bituminoasă are o garanţie de la 20 de ani până pe viaţă, care se potriveşte pentru toate bugetele şi necesităţile.
 • Uşurinţa de utilizare: meşteşugarii cu experienţă sunt capabili să monteze cu bine placa bituminoasă.
 • Costurile mici de întreţinere şi reparaţia uşoară: Alte produse de acoperire mult mai costisitoare pot necesita mai multe costuri de întreţinere, unelte specializate, reparaţie complicată şi aproape întotdeauna necesită montare profesională.

Şindrila bituminoasă comparată cu alte materiale de acoperire

În prezent în industria de acoperire există materiale mai costisitoare pentru acoperişuri. Printre aceste produse sunt: materiale metalice, de lemn, ardezie sau ţigla de argilă, aceste materiale, în general, necesită montare profesională, care poate fi destul de costisitoare. Unele dintre aceste produse sunt grele pentru structura acoperişului, şi nu neapărat se potrivesc tuturor tipurilor de acoperişuri. Întreţinerea necesară pentru a menţine aceste produse în stare bună depăşeşte cu mult costurile reduse de întreţinere necesară pentru placa bituminoasă.

Alegerea celui mai bun tip de material de acoperire pentru acoperişul Dvs.

Există mai mulţi indicatori, conform cărora Veţi decide ce tip de material de acoperire se potriveşte cel  mai bine pentru acoperişul Dvs. de vis. Alegând materialul de acoperire trebuie să luaţi în consideraţie bugetul disponibil, stilul de acoperire şi panta acesteia, acoperirea dorită cu garanţii, reputaţia şi datele de deservire a producătorului materialelor de acoperire.

Fapte simple despre tipurile de materiale de acoperire organice şi din fibră de sticlă

Ambele tipuri de produse de acoperire în cazul în care sunt folosite în mod corect vor servi timp de mulţi ani. Iată unele informaţii utile pentru o comparaţie mai bună:

Plăci organice de acoperire:

Are zeci de ani de exploatare testată.
Placa organică de acoperire este  mai moale şi mai uşor de utilizat decât placa din fibre de sticlă, mai ales atunci când este utilizată în regiuni cu climă rece.
Absoarbe tensiunea de pe acoperiş mai bine şi are o rezistenţă mai mare faţă de deteriorare, decât placa de acoperire din fibră de sticlă.
De obicei, este mai groasă decât placa din fibră de sticlă şi ascunde mai eficient defectele mici ale asterelei sau în stratul vechi al acoperişului.

Placa de acoperire din fibră de sticlă:

Este mai rezistentă la căldură, care poate provoca vezici pe acoperiş pe material de acoperire mai moale.
În majoritatea cazurilor, plăcile din fibră de sticlă necesită montarea asterelei din ruberoid saturat.
Mai rezistent la torsiune, care poate apărea la placa organică după mai mulţi ani de utilizare.
Structura acoperişurilor cu placă din fibră de sticlă are o rezistenţă anti-incendiară mai mare decât structura acoperişului din placi de acoperire organice.